25.7.13

Maggots

Počasie sa zmenilo.
Včera prvýkrát pršalo a ja som do nitky premokla. Tak pekne zmokla.
Síce mi potom bolo zima a teta sa bála, že ochoriem, ale nič také sa nestalo a zajtra sa chystám do školy v sukni.
Ako sa to stalo. Zoznámila som sa bližšie s mojimi classmates, lebo sú naozaj fajn a šli sme teda na pifko do Temple Baru. Neviem, ako sa volal podnik, kde sme si kúpili pivo za 5,40 éčok (bože, aké bolo dobré!), sadli si von na lavičku a kecali o diktatúre v Španielsku, o alkohole, o rôznorodosti našich jazykov a pri svietiacom slniečku, pokojnom ruchu na ulici a miernej opitosti (lebo som nejedla) nám bolo naozaj dobre.
Musím povedať, že posledné dni som veľmi vyčerpaná a asi prechádzam procesom prispôsobovania sa, pretože prvý týždeň je ešte nemastný-neslaný, akoby sa nič nedialo a vy ste len na dovolenke a všetko hneď skončí a budete opäť v stereotype a budete spomínať, ako vám len bolo dobre v zahraničí. No a angliny mám po krk, nezaujíma ma nikoho názor na nič, ani môj - stále sa o niečom rozprávame, takže... Samozrejme, neberte ma priveľmi vážne, ja žijem a existujem, len ma to trocha ničí.
Vrátim sa naspäť k pivku.
Musela som odísť, mala som totiž strážiť moju sesternicu v parku, ktorý bol vzdialený asi 15 minút autobusom, tak pripitučká som nasadla na prvý, ktorý šiel a zázrakom ma dopravil tam, kam som chcela. Nakoniec ma tam ani nebolo treba, iba na to, že som zachraňovala krpatú pred dažďom svojím svetrom, z ktorého sa potom dala žmýkať voda.
Dážď trval chvíľku, ale všetko zmoklo.
Vyšlo slnko a smialo sa nám.
Ospravedlňujem sa za to, čo píšem, určite to nedáva hlavu a pätu. Kvôli únave sa mi dokonca na chvíľu podarilo stratiť telefón alebo hovoriť po slovensky na miestach, kde to nedávalo zmysel.
Čo vám ešte poviem.
Našla som ďalší park, keď som sa medzi vyučovaním túlala po meste.
A našla som tam sochu Oscara Wildea, kde je veľmi neodolateľný. Oproti nemu boli dokonca vypísané niektoré jeho výroky a bola som nadšená. Povedala som si, že v tomto parku by sa tak krásne trávil čas...
Náhodne ma oslovili študáci, tiež zo školy angličtiny a spytovali sa ma niekoľko otázok. Boli milí.
Nabudúce vás zoznámim s mojimi priateľmi.
A tak.

Na viac sa dnes už nezmôžem, tak sa majte zatiaľ krásne.

2 komentáre:

  1. ty sa tam máš úplne najlepšie :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám sa veľmi dobre, to je pravda, ale bodaj by si ma prišla pozrieť :)

      Odstrániť