19.6.12

Niekoľko cestovateľských snov


Anglicko
Táto konštitučná monarchia je naj. Nepoznám krajšie zelené pláne (ešte som v Írsku nebola, berte s rezervou), krajšie premenlivé počasie, ktoré sa podobá mojej nálade, zamilovala som sa do záberov krajiny vo filme Pýcha a Predsudok. A keď ste pridali skvelú hudbu, úplne ma pohltil. A všade ovečky, to je nezabudnuteľné z osobnej skúsenosti. Nie, nejde len o metropolu Londýn, rada by som videla aj Stratford upon Avon, Sheffield je myslím jedno z najlepších študentských miest (ak si dobre pamätám z Lujzinho projektu), tak isto by som rada videla scenériu z filmu Trainspotting, kedy sa pokúsili - neúspešne - o vypadnutie z vlastného sveta. Milujem "anglánsku" architektúru, na to je proste radosť sa pozerať. A ktovie, aké majú pláže, mám rada chladné pláže. Nepotrebujem sa opaľovať a chytať bronz, radšej by som sa prešla s bosými nohami po hrubozrnnom - to je vlastne jedno - piesku, a potom do svojho prímorského domčeka. Predstavte si, aká by bola sranda byť na pláži pokrytej snehom. So much win.


Chile
Lebo som počula, že je tam tiež krásne. Vynikajúce teploty, ktoré ma neodradia - nemám rada prílišné teplo - a páči sa mi kontrast na obrázkoch, kde je vidieť pasúci sa dobytok a v pozadí zasnežené hory. Koľko histórie má v sebe nasiaknutá tá pôda! A ktovie, akí ľudia tam žijú, akým spôsobom sa pretĺkajú, čo robia, jednoducho je to ako ešte neodkryté okienko na adventnom kalendári.


Kanada
Možno kvôli tvrdeniam o čistej prírode, ktorú si snažia chrániť, kvôli milým ľuďom, čo môže byť tiež povera, ale rada sa tým nechám uchlácholiť, možno kvôli polárnej žiare a peknote miest ako je napríklad Quebec city.


Seattle
A všeobecne štát Washington. Z jedného filmového braku viem, že tam prší veľmi často, častejšie, ako je vidieť slnko na oblohe - nepogrcajte sa, je to Súmrak (Sajrajt, pre zainteresovaných) - možno som len zaťažená na zelenú a mokré cesty. A útesy a búrlivé vlny a dlhé nohavice a bledé pokožky. (Možno pre to pri sebe potrebujem nejaké slnko). Úmrtisko Kurta Cobaina. Videla som film, ktorý bol situovaný do toho obdobia a ukázali smútiace davy, sediace niekde v meste na námestí, ako sa tam spolu pekne sfajčili, "zjeli", spili a smútili za Bohom novej hudobnej vlny.


Škandinávia
Nemám konkrétne vybratý štát ani miesto. Ale tiež by ma zaujímalo, ako to vyzerá v krajine Ikey, morských plodov, ťažby dreva, najkrajších scenérií a najväčšieho čísla samovrahov. Oslo, Kodaň, čo ja viem, pekní ľudia. Chcem vidieť prirodzených metalistov, blonďaté dvojičky s dlhými krásnymi blond vlasmi (chlapov) aké má Dan, modré oči a pohľad škandinávca. Ich priesvitnú pokožku, citlivú na slnečné svetlo, chcem vidieť ich žilky, ktoré pulzujú celým telom. Chcem vidieť ich systém, lebo ten je vždy správny a nikdy sa nemýli (Buchty Švabachom, Zuska Kepplová, ak chcete vedieť viac), odvozy spitých ľudí priamo domov.

disturbed-th1nking:

chumpedd:

Oh my god, I want this. This is perfect.

I need this.

Zvláštne a rozmanité sú tie krajiny, nemyslíte?
Obrázky som nechcela dávať, myslím, že ste natoľko kompletní, že keď zadáte niečo do Googlu, nájde vám to a vlastné zatiaľ nemám.
Vlastne, nakoniec som dala a sú z Tumblr-u. Meh.
Tak isto našla som - nie ja, musím sa poďakovať Pampelišiakovi - SKVELÚ HUDBU a kto nevypočuje, bude banovať, ľutovať a nehrám sa s ním. :D


Guess Who

3 komentáre:

  1. Ehm, zdravím, iba dnes (o tomto úžasnom čase t.j. 1:34) som objavila tvoj blog, a hen, už mám potrebu ti sem čosi vpísať. Tiež chcem vidieť Sheffield, ach! (hlavný dôvod - rodisko Arctic Monkeys, ale to je tak jedno) ....jo a "škandinávia" je super, bola som vo Švédsku. Mám dosť veľa fotiek, ak budeš chcieť, že pre predstavu... stála som aj na tej tzv. pláži zasypanej snehom, na mori plávali kryhy, bola to pecka, alebo ako to nazvať. Proste čudný zážitok. A všade samé zajačikyyyy... tak asi toľko :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ahoj, náhodný okoloidúci :D Na začiatok, ďakujem za slová, ktoré si napísala. Cením si ich, lebo veľa takýchto dušičiek na môj blog nezavíta. Teda, vitaj :)
      Švédsko rozhodne muselo stáť za to a ak máš fotky trebárs na blogu, poklikám a popozerám - nech načerpám inšpiráciu. A aspoň niekto nesedí doma, ale cestuje po takých úžasných miestach :)
      A zajkovia aj sobíci sú super.
      :D

      Odstrániť
  2. Ach ešte dôležitý škandinávsky bod som zabudla... ako máš na slovenských cestách výstražné tabule s hovädzinou alebo kačicami, tak tam sa dajú zahliadnuť také tabule so sobmi!

    OdpovedaťOdstrániť